Bul-Flower
Biologische producten
Onze Categorieen
Koop uw rijst in zakken van 500 gram tot 25 kilo. Kies uit onderstaande categorieën en bestel online!


Alle-Rijst
Alle Rijst
Basmatirijst
Basmatirijst
Bruine-Rijst
Bruine Rijst
Risotto
Risotto
Witte-Rijst
Witte Rijst
Rijst-Grootverpakking
Rijst Grootverpakking

Rijst is het hoofdvoedsel van een groot deel van de wereldbevolking en wordt sinds ruim 2000 jaar ook gegeten in Europa. In Nederland eten we vaak de rijst met lange korrel, maar de rijst met middelgrote en korte korrel wordt ook zeker wel gegeten. Over het algemeen is de rijst met lange korrel (basmati en jasmijn) geschikt voor oosterse gerechten (deze rijst plakt het minst), de rijst met middellange korrel (zoals Arborio rijst) voor paella, stoofschotel en puddings en de korte korrel rijst voor sushi. 

Er is een verschil tussen bruine (zilvervliesrijst) en witte rijst. Qua hoeveelheid calorieën, koolhydraten, vet en eiwitten is er geen verschil, maar des te meer wat de voedingswaarde betreft. Bruine rijst bevat veel meer vitamine B1, B3, ijzer en vezels (3,5 gram per kopje in tegenstelling tot 0,6 gram bij witte rijst).

Rijst kunt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden kopen. Zakken van 500 gram tot 25 kilo. U vindt hier witte rijst, bruine rijst, risotte en basmati rijst. U kunt de rijst gewoon per stuk online bestellen.


 
Biologische Producten XL
Klamersreed 12 9222 NV Drachtstercompagnie
 
 
 
06-20148005 (ma-vrij 9.00-17.00)
info@biologischeproductenxl.nl
 
 
Biologische Producten XL is onderdeel van BiologischeToko